Toți profesorii din Hong Kong trebuie să învețe un discurs al lui Xi Jinping. Au fost trimise copii și educatorilor de la grădinițe

Data publicării:
xi jinping sustine un discurs u steagul chinei in spate si un buchet de trandafiri in fata
Președintele Chinei, Xi Jinping. Foto: Profimedia Images

Guvernul din Hong Kong distribuie mii de copii ale unui discurs al liderului chinez Xi Jinping în toate școlile din oraș, pentru ca profesorii să-l „studie și să învețe”, relatează CNN.

Într-o circulară trimisă luni profesorilor, Biroul Educațional din Hong Kong a declarat că, „având în vedere marea semnificație a „adresei” lui Xi către Hong Kong”, vor fi trimise copii ale discursului tuturor grădinițelor, școlilor primare și secundare locale.

Liderul chinez a ținut acest în timpul unei vizite în Hong Kong luna trecută, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare de când Marea Britanie a predat Chinei acest teritoriu.

În discursul său, Xi a subliniat că Hong Kongul intră într-o „perioadă crucială” de provocări și oportunități, iar stabilitatea și dezvoltarea sa vor depinde de a fi guvernat de „patrioți” și de susținerea principiului „o țară, două sisteme”, prin care Beijingul a promis să ofere orașului un grad ridicat de autonomie timp de 50 de ani de la predare.

În circulara către școli, departamentul de educație a spus că învățarea discursului va ajuta „la aprofundarea înțelegerii de către profesori a dezvoltării națiunii și a lumii și îi va ajuta să înțeleagă importanța integrării Hong Kongului în dezvoltarea națională generală”.

„Discursul exprimă pe deplin dragostea și grija președintelui Xi față de tinerii din Hong Kong și speranța lui sinceră de a oferi o educație mai bună pentru copii”, a adăugat acesta.

După ce Hong Kongul a fost zguduit de proteste pro-democrație în 2019, Beijingul a dat vina pe sistemul de învățământ al orașului pentru radicalizarea tinerilor, spunând că studiile liberale, care încurajează gândirea critică, au stimulat sentimentului anti-Beijing în rândul tinerilor.

În cadrul reprimării de către autorități a mișcării de opoziție din oraș, Hong Kongul a înlocuit anul trecut studiile liberale cu o nouă materie pentru liceeni, cetățenia și dezvoltarea socială.

Subiectul se sprijină mult pe patriotism și pe dezvoltarea națională a Chinei și se bazează pe narațiunea Beijingului că Hong Kong a fost ocupat de britanici, dar nu a fost niciodată o colonie.

Wong Kam-leung, președintele Federației Angajaților din Educație din Hong Kong, pro-Beijing, a negat distribuirea discursului lui Xi pentru a fi studiat de către profesori ar fi o îndoctrinare a școlilor cu ideologia Partidului Comunist.

„Ca educatori, este de datoria noastră să înțelegem discursul lui Xi și să ne gândim cum putem contribui la îmbunătățirea țării”, a spus Wong pentru CNN.

El a adăugat că este conștient de faptul că unii elev ar putea avea întrebări despre protestele pro-democrație sau despre schimbarea situației politice din Hong Kong și a spus că elevii sunt „îndemnați să pună întrebări”.

„Școlile, ca spațiu de învățare, au responsabilitatea de a-i corecta pe cei care au fost induși în eroare, așa că profesorii ar trebui să fie echipați cu informațiile din discursul lui Xi”, a spus Wong.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri