Trei români, suspecți de coronavirus în Republica Dominicană. Testele au ieșit negative

Data actualizării: Data publicării:
test eprubetă coronavirus, mănușă chirurgicală
FOTO: Getty Images

Trei români internaţi vineri cu simptome respiratorii într-un spital din Republica Dominicană au testele negative pentru coronavirusul COVID-19, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, scrie Agerpres, care citează presa locală.

Cei trei români, bărbaţi în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani, au fost internaţi vineri dimineaţă într-un spital din capitala Santo Domingo, împreună cu un localnic care le era prieten şi care a stat mai mult timp în preajma lor, dar care nu prezenta simptomatologie.

În urma investigaţiilor medicale efectuate, a rezultat că cei trei români au gripă.


Știrea inițială:

Trei cetăţeni români au fost izolaţi într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, unde li se fac analize pentru noul coronavirus, a declarat vineri ministrul sănătăţii din această ţară, Rafael Sanchez Cardenas, citat de agenţia EFE, scrie Agerpres.

Cei trei români sunt toţi bărbaţi, în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani. Potrivit agenţiei spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania. Unele media dominicane scriu însă că ei ar fi venit din Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital - Spitalul Militar Ramon de Lara - şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu o viroză gripală. „I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Republica Dominicană nu a anunțat până acum că ar avea cazuri de infecție cu coronavirus.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri