Ucidea miercurea și numai persoane în vârstă. Un presupus criminal în serie a fost reținut de polițiștii din Germania

Data actualizării: Data publicării:
criminal in serie retinut
Polițiștii germani au reținut un bărbat bănuit că a ucis mai multe femei în vârstă. Foto: Captură video Youtube

Autorităţile germane au anunţat miercuri arestarea unui sârb de 31 de ani suspectat că a ucis cel puţin trei femei în vârstă, în localitatea Schwäbisch Hall, în sud-vestul Germaniei. Încă nu se cunosc motivele, dar bărbatul a fost reținut de polițiști, la scurt timp după ce a încercat să ucidă o a patra persoană, anunță Deutsche Welle.

Două bătrâne au fost găsite moarte în ultimele săptămâni. Este vorba despre o femeie de 77 de ani și o alta în vârstă de 89 de ani. Cele două victime au fost găsite moarte în apartamentele lor, iar criminaliștii au stabilit că au avut o moarte violentă.

În cazul primei victime, anchetatorii estimează că motivul ar fi fost furtul, dată fiind dispariţia unor bunuri în valoare de peste 1.000 de euro, a precizat într-o conferință de presă procurorul de Heilbronn, Harald Lustig, responsabil de acest caz. În cel de-al doilea caz încă se adună probe.

Depistarea și prinderea suspectului a avut loc imediat după ce acesta a atacat o altă persoană, un bărbat de 83 de ani pe care l-a amenințat cu o armă de foc, însă din fericire bătrânul a rămas în viață. Procurorul de caz a spus că bătrânul a putut să îl descrie și astfel s-a putut realiza un portret robot.

Un detaliu interesant pe care l-au stabilit anchetatorii este acela că agresorul a atacat și a ucis doar în ziua de miercuri. Acest lucru îi determină pe anchetatori să verifice o eventuală legătură cu uciderea unei alte persoane, în vârstă de 94 de ani, crimă care a avut loc în împrejurări aproape identice, în anul 2020.

Bărbatul, ajuns în Germania în decembrie împreună cu familia, soția și cei doi copii, "încă nu s-a exprimat" în legătură cu faptele de care este acuzat, a adăugat procurorul.

Un judecător a semnat astăzi un mandat de arestare împotriva bărbatului, unde este acuzat de omor și omor din culpă.

Arestarea s-a produs marţi, după "confiscarea mai multor probe, printre care şi presupusa armă" a crimelor, a spus şeful poliţiei din Aalen, Reiner Muller, fără a preciza natura lor.

Aceste cazuri au stârnit un sentiment puternic de insecuritate în rândul persoanelor în vârstă din oraşul german.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri