Ucraina ar putea evacua militarii din Lugansk aflaţi în pericol de încercuire

Data actualizării: Data publicării:
War in Severodonetsk, Ukraine - 23 May 2022
Şoseaua dintre Severodoneţk şi Kramatorsk se află constant sub tirul artileriei armatei ruse. Foto: Profimedia Images

Ucraina ar putea recurge la evacuarea unei părţi a trupele proprii aflate în regiunea Lugansk şi care sunt în pericol de a fi încercuite, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Serhii Haidai, informează BBC.

„Forţele ruse nu vor captura Luganskul în următoarele zile, dar Ucraina ar putea evacua câteva din forţele sale aflate în regiune”, a declarat guvernatoul Haidai, într-o postare publicată pe Telegram.

Guvernatorul Luganskului spune că o astfel de măsură ar avea ca scop chiar protejarea militarilor ucraineni.

„Ca să nu fim înconjuraţi, trebuie să ne retragem”, a adăugat oficialul ucrainean.

Forţele ruse continuă să preseze în direcţia oraşului Severodoneţk. Haidai a declarat că luptele au ajuns la periferia localităţii şi că forţele ruse au înconjurat două treimi din Severodoneţk.

Ministerul britanic al Apărării a transmis în analiza războiului de vineri dimineață că forțele terestre ruse își continuă încercarea de a înconjura orașele Severodonețk și Lisiceansk, cucerind recent mai multe sate la nord-vest de Popasna.

Londra spune că Rusia exercită presiune pentru a captura Severodonețk, deși Ucraina păstrează controlul asupra mai multor sectoare de apărate ale orașului. De asemenea, britanicii spun că armata Ucrainei refuză să cedeze Rusiei controlul deplin asupra Donbasului.

De asemenea, 60% din clădirile rezidențiale din Severodonețk au fost distruse, 85-90% din clădirile orașului sunt afectate și vor avea nevoie de reconstrucție majoră.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri