Ucrainenii spun că „tensiunile scad” la centrala nucleară Zaporojie

Data publicării:
Zaporojie Ucraina
Ucraina și Rusia se acuză reciproc de atacuri asupra centralei de la Zaporojie. FOTO: Profimedia

Kievul anunţă joi că „tensiunile scad” la centrala nucleară Zaporojie, ocupată de Rusia în sudul Ucrainei, după ce cele două tabere s-au acuzat reciproc de o provocare iminentă, relatează AFP, potrivit News.ro.

„Tensiunile scad puţin câte puţin”, în urma „unei munci puternice” a armatei şi diplomaţiei ucrainene şi a „partenerilor noştri străini, care exercită presiuni” asupra Rusiei, anunţă într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt pe frontul de sud a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

Și șeful serviciilor de informații militare, Kirilo Budanov, a declarat joi că amenințarea unui atac asupra centralei este „în scădere”.

„Luăm anumite acțiuni în această sferă - atât publice, cât și non-publice, și cred că acum pericolul unui dezastru artificial, provocat de om, este în scădere”, a spus Budanov.

În ultimele zile, Ucraina a acuzat Moscova că pregătește „o provocare” pe teritoriul centralei nucleare de la Zaporojie, ocupată de forțele ruse. În egală măsură, Rusia a susținut că Kievul pregătește „un atac” asupra centralei.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, la Interviurile Digi24.ro, că nu există informații în prezent care să confirme că va avea loc un atac la centrala nucleară din Zaporojie, adăugând că sunt prezenți în Ucraina și inspectori AIEA care, deși nu au acces complet la centrală, aduc un anumit tip de informații.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri