A fost dezvăluită lista scurtă pentru Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2024. Ce orașe au rămas în cursă

Data publicării:
oraș smart Helsingborg
Helsingborg, Suedia. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Comisia Europeană (CE) a anunțat luni numele celor șase orașe care au fost selecționate pentru premiul 2024 pentru Capitala Europeană a Turismului Inteligent. Câștigătorul va trebui să demonstreze un angajament extraordinar de a modela viitorul turismului durabil și inovator și să încurajeze crearea de rețele și fortificarea destinațiilor, facilitând în același timp schimbul de bune practici în acest domeniu, conform unui comunicat de presă transmis de CE.

Dintr-un grup de 30 de candidați din 17 țări, finaliștii selectați pentru Capitala europeană a turismului inteligent sunt, în ordine alfabetică, Bremerhaven (Germania), Cork (Irlanda), Dublin (Irlanda), Genova (Italia), Helsingborg (Suedia), și San Sebastián (Spania).

Lista scurtă pentru finaliștii din 2024 cuprinde șase destinații

Essen (Germania), Gdynia (Polonia), Odense (Danemarca), Padova (Italia) și Parma (Italia) sunt desemnate ca orașe care s-au clasat pe locul doi.

În urma acestei etape, finaliștii vor fi invitați să își prezinte propunerile unui juriu european, însărcinat cu selectarea Capitalei europene a turismului inteligent 2024. Orașul ales va primi un sprijin extins în comunicare și branding. Aceasta include crearea unui videoclip promoțional, instalarea unei sculpturi cu hashtag pentru expoziție publică în oraș și implementarea de campanii promoționale personalizate, menite să sporească vizibilitatea atât la nivelul UE, cât și la nivel global, ducând în cele din urmă la o creștere a numărului de vizitatori, se precizează în comunicatul de presă.

În competiție s-au înscris orașe din Uniunea Europeană și din țări din afara UE care sunt eligibile pentru programul Piața unică

Un grup imparțial de experți a efectuat o evaluare amănunțită a cererilor, iar acei solicitanți care au obținut cel mai mare scor cumulat în toate categoriile au avansat cu succes, conform CE.

Începând din anul 2018, competiția Capitala europeană a turismului inteligent a oferit o platformă pentru a evidenția practicile și realizările excepționale. Câștigătorii edițiilor anterioare includ Sevilla și Pafos (2023), València și Bordeaux (2022), Málaga și Göteborg (2020) și Helsinki și Lyon (2019). Aceste orașe sunt acum modele pentru turismul inteligent în Europa, obținând clasamente internaționale importante pentru durabilitate, inovație, calitatea vieții și încorporarea eficientă a strategiilor inteligente.

Capitala europeană a turismului inteligent este o inițiativă a Uniunii Europene care recompensează orașele pentru abordările lor inovatoare în domenii precum accesibilitatea, digitalizarea, sustenabilitatea și moștenirea culturală și creativitatea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri