ATENTAT Barcelona. C.T. Popescu: „În Europa nu mai există niciun colțișor sigur”

Data publicării:
ctp (2)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că atacul terorist de la Barcelona este de fapt un „asasinat în masă” și că aceasta este reacția teroriștilor din ISIS la pierderea de teren în Siria și Irak. Astfel de atacuri vor continua și oamenii trebuie să-și asume că ar putea cădea oricând victime în acest „război al asasinilor împotriva întregii lumi”, mai spune jurnalistul.

„Acesta nu e un atentat, e un asasinat în masă. Un atentat, așa cum s-a definit acest cuvânt de-a lungul vremii, presupune o componentă politică, ideologică, religioasă, revendicări. Acesta e un asasinat în masă. Rambla e probabil cel mai cosmopolit loc din lume, acolo se poate găsi orice cetățean al planetei, din America, până în România, Indonezia sau Japonia. Printre morți pot foarte bine să fie niște musulmani practicanți cât se poate de liniștiți și onești”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Acest asasinat arată că în Europa nu mai exista niciun colțișor sigur. Până acum atentatele se produceau în cercul statelor tari ale Europei – Franța, Germania, Anglia, Belgia. Acum, iată că Spania, care se considera sigură, un paradis al turismului fără griji, e și ea atinsă”, a spus jurnalistul.

„Au legătură aceste atentate – aceste asasinate - care probabil se vor multiplica cu pierderea de teren a ISIS în Siria și Irak și asta e singura modalitate în care pot răspunde. Are tot atâta logică cât rezistența dementă a naziștilor când Berlinul era aproape ocupat și au mai murit încă niște mii de oameni care ar fi putut să trăiască pentru că s-au încăpățânat acele trupe hitleriste să lupte până la ultimul om și ultimul glonț”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Lumea civilizată nu are altceva de făcut decât să lupte împotriva acestor asasini. E un război în care vor muri oameni. Nu pot fi împiedicate astfel de asasinate, ele vor veni și în următoarele luni, ani. Nu se poate face nimic din punctul ăsta de vedere. Trebuie să ne întărim în cuget și să ne asumăm în clipa în care ne aflăm oriunde în lume, chiar dacă ne petrecem vacanța în România sau plecăm în străinătate, în orice moment trebuie să ne gândim că putem cădea victimă a acestui război al asasinilor împotriva întregii lumi”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri