Atentate la Paris: Mama unuia dintre autori își reproșează că nu a observat semnele radicalizării fiului ei

Data publicării:
bilal hadfi crooksandliars com

Fatima Hadfi a luat legătura sâmbătă cu un canal belgian de televiziune pentru comunitatea maghrebiană, Maghreb TV, și s-a adresat direct prezentatorului Mohamed Tijjini. 

După atentatele de la Paris, eu nu mai trăiesc, eu supraviețuiesc. Am vina că nu am văzut nimic” din radicalizarea lui Bilal, a spus Fatima Hadfi, extrem de emoționată. 

Băiatul meu tocmai făcuse 20 de ani. Trăia ca toată lumea. Mergea la școală. Era victima acestei societăți a opiniilor, a vorbelor — 'Nu ești binevenit aici', 'Pleacă în țara ta!'”, a adăugat ea, explicând că adolescenți precum Bilal Hadfi întâmpinau obstacole în a-și găsi un loc de muncă. 

Bilal luptase în Siria alături de jihadiști din gruparea Statul Islamic și era cunoscut de Organismul de Coordonare pentru Analizarea Amenințărilor (OCAM) din Belgia, deoarece figura pe o listă cu 800 de indivizi înregistrați pentru că aveau legături cu Siria. 

De naționalitate franceză, Bilal Hadfi trăia de ani de zile la Bruxelles împreună cu familia și învăța la liceul Anneessens-Funck din Bruxelles, până în februarie acest an, când a renunțat la școală și a plecat în Siria, unde a rămas nouă luni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri