Avertisment. Pericolul de pe străzile Europei

Data publicării:
europol FB

Avertisment de la Europol. 30.000 de persoane radicalizate ce pot reprezenta o ameninţare sunt în prezent în Europa.

Rob Wainwright - wikipedia
Foto: wikipedia.org

 

Directorul instituţiei susţine că majoritatea acestor persoane nu au legătură directă cu o grupare teroristă şi s-au radicalizat pe Internet. Oficialul atrage atenţia că deşi nu se aşteaptă ca toţi aceşti fanatici să devină terorişti activi, nu trebuie ignorată posibilitatea ca ei să închirieze un camion sau să ucidă oameni nevinovaţi, aşa cum s-a întâmplat deja la Nisa, Berlin sau Barcelona.

Ameninţarea cea mai mare vine, însă, de la cei care au luptat în Siria sau Irak în rândurile unor grupări jihadiste precum Stat Islamic şi au revenit acum în Europa. Europol avertizează că aceştia sunt ''foarte periculoşi şi reprezintă o ameninţare enormă''.

Majoritatea sunt ''inspiraţi de grupuri jihadiste precum Statul Islamic'', fără ca acest lucru să însemne că ei ar putea acţiona sub coordonarea directă a acestei grupări, a explicat Rob Wainwright într-o declaraţie acordată postului bulgar bTV. 

''Este, aşadar, vorba despre o nouă formă de activitate teroristă, dificil de combătut de serviciile de securitate'', a subliniat oficialul european, citat de agenția EFE, preluată de Agerpres.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri