Bărbat condamnat pentru moartea unui copil pe care l-a bătut, după ce iubita lui l-a dat de gol: „Le-am spus că a căzut pe scări”

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse
Un român, considerat cel mai periculos agresor sexual din Spania, a fost condamnat la aproape 300 de ani de închisoare Foto: Getty Images

Un cuplu francez a ajuns la închisoare după ce bărbatul l-a lovit pe copilul femeii, iar micuțul a murit. Mama băiatului în vârstă 3 ani a dezvăluit totul din greșeală, în timp ce vorbea la telefon cu serviciile de urgență, relatează BBC.

Loic Vantal, în vârstă de 28 de ani, a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru loviturile care au dus la moartea lui Tony, în vârstă de 3 ani, în noiembrie 2016.

Mama, Caroline Letoile, atunci în vârstă de 19 ani, a sunat la serviciile de urgență pentru a anunța că băiatul e inconștient.

În timp ce apelul era în așteptare și fără să știe că e înregistrată, ea i-a spus partenerului ei: „Le-am spus că a căzut pe scări”.

Merge așa, nu? Scările de la apartament ... Și ascund toate lucrurile legate de ceartă”, a continuat ea.

Când medicii au ajuns la apartamentul lui Letoile din orașul Reims, au găsit copilul în comă și plin de vânătăi. Tony a fost declarat mort în acea noapte, la spital.

În timpul anchetei, Vantal a recunoscut că l-a bătut de mai multe ori pe băiat, de când o cunoscuse pe Letoile, cu trei luni înainte.

El a fost condamnat vineri pentru „violență deliberată care a dus la deces”.

În timpul procesului, judecătorul a întrebat-o pe Letoile de ce nu a anunțat poliția în legătură cu violența lui Vantal.

Mi-a fost frică. Am vrut să cer ajutor, dar nu am putut”, a spus ea.

Femeia a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru că „nu a raportat abuzul fizic”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri