BBC: Boris Johnson pune succesul campaniei de vaccinare din Marea Britanie pe seama capitalismului și lăcomiei

Data actualizării: Data publicării:
Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat cu AstraZeneca
Premierul britanic Boris Johnson după vaccinarea cu AstraZeneca. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson a spus într-o ședință privată cu mai mulți parlamentari conservatori că succesul campaniei de vaccinare în Marea Britanie se datorează „capitalismului” și „lăcomiei”, scrie BBC.

„Succesul campaniei de vaccinare se datorează capitalismului, se datorează lăcomiei, prieteni”, ar fi spus premierul în cadrul unei ședințe cu parlamentarii conservatori, potrivit BBC, care a preluat The Sun.

El a revenit imediat asupra declarației: „Îmi pare rău că am spus asta”, rugându-i pe ceilalți participanți la întâlnire să uite „că am spus așa ceva”.

Martori la ședință au mai adăugat că observațiile premierului au venit în contextul în care Boris Johnson lăuda giganții farma care au produs vaccinuri: „Au fost marile corporații care au vrut să aducă profituri bune acționarilor”. 

O sursă guvernamentală a spus că Boris Johnson s-a referit la faptul că profitul a fost motivul care a împins marile companii să dezvolte produse noi, mai precizează BBC. 

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze ce s-a întâmplat în timpul ședinței Comitetului 1922 al conservatorilor.

Peste 28 de milioane de britanici, mai mult de jumătate din populația adultă a țării, au primit până acum cel puțin o doză de vaccin împotroiva coronaviruslui, pe când cifrele înregistrate în rândul țărilor UE sunt mai mici de o treime din cele înregistrate în Marea Britanie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri