Bilanț ușor ameliorat în Italia în privința deceselor, pentru a doua zi consecutiv

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus italia
Foto: Profimedia

Autoritățile din Italia au anunțat luni seara că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 601 decese din cauza Covid-19, ceea ce reprezintă o scădere a numărului de morți în raport cu bilanțul de duminică, când, la fel, se înregistrase o ușoară ameliorare comparativ cu ziua precedentă (651).

În total, 6.077 de persoane au murit în Italia până acum din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Duminică, bilanțul deceselor a fost de 5.476 de persoane. Italia este țara cu cea mai gravă situație din acest punct de vedere. Sâmbătă s-a înregistrat nedoritul record de 793 de decese în 24 de ore.

S-au înregistrat 4.789 de cazuri noi de îmbolnăvire în Italia în ultimele 24 de ore. În total, 63.927 de persoane au luat coronavirusul în Italia, unde se înregistrează cea mai mare rată de contagiune din lume: 1.057 de cazuri la un milion de locuitori.

De asemenea, 408 persoane s-au vindecat în decursul ultimelor 24 de ore, în total sunt 7.432 de persoane care s-au făcut bine în Italia.

În terapie intensivă rămân însă 3.204 pacienți.

În Lombardia, au fost anunțate circa 1.555 de cazuri în plus față de duminică, de asemenea un recul. Au fost mai puțini internați în spitale, dar, în schimb, sunt mai mulți la terapie intensivă: 1.350 în total, dublu față de cât putea Lombardia să primească în urmă cu o lună. Prin urmare, s-au dublat locurile în terapie intensivă. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri