Bodyguard-ul ministrului de externe britanic și-a uitat arma încărcată într-un avion

Data actualizării: Data publicării:
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 03: Dominic Raab, First Secretary of State and Secretary of State for Foreign and Commonwealth Affairs walks in Downing Street on September 3, 2019 in London, England. Yesterday evening Prime Minister Boris Johnson warned Conservative MPs not to vote against the government in tonight's Bill that will block a no deal Brexit. Several MPs have vowed to vote with the opposition regardless of the personal consequences. (Photo by Leon Neal/Getty Images)
Dominic Raab. Foto: GettyImages

Bodyguard-ul lui Dominic Raab, ministrul de externe al Marii Britanii, a fost „scos din îndatoririle operaționale” după ce, vineri, și-a lăsat arma încărcată într-un avion care a aterizat pe Aeroportul Heathrow, relatează BBC.

Un angajat care se ocupa de curățenie a găsit arma, un pistol Glock 19, care se afla încă în toc, pe un scaun dintr-un avion al companiei United Airlines, care aterizase la Londra. 

Oficialul britanic se întorcea din Statele Unite, unde le-a vorbit politicienilor americani despre Brexit.

Scotland Yard a anunțat că a fost deschis o investigație.

„Suntem la curent cu incidentul care s-a petrecut într-un avion, în data de 18 septembrie, și vom trata acest caz foarte serios. Ofițerul în cauză a fost scos din îndatoririle operaționale pe durata investigației interne”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției metropolitane.

The Sun scrie că bodyguard-ul lui Dominic Raab și-a scos arma cu tot cu toc și a pus-o pe un scaun înainte să-l escorteze pe politician din aeronavă.

Nu este primul incident de acest fel în Marea Britanie. În februarie, un bodyguard al fostului premier David Cameron a fost investigat după ce și-a uitat pistolul în baia avionului. Arma a fost găsită de un pasager, alături de pașaportul fostului prim-ministru.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri