Caz șocant. Un asistent medical a recunoscut că a ucis 100 de pacienţi

Data publicării:
niels hogel asistent medical criminal
Un asistent medical a recunoscut că a omorât 100 de pacienți.

Un fost asistent german, Niels Hogel, a recunoscut că a ucis 100 de pacienţi în prima zi a procesului său în oraşul Oldenburg, scrie BBC.

niels hogel asistent medical criminal
Un asistent medical a recunoscut că a omorât 100 de pacienți.

Detectivii susţin că Hogel, în vârstă de 41 de ani, a administrat doze fatale ale unor medicamente pacienţilor din grija sa de la două spitale din nordul ţării, potrivit News.ro.

El a făcut acest lucru pentru a-şi impresiona colegii atunci când resuscita pacienţii pe care îi atacase. Hogel este deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor pacienţi aflaţi grija sa.

Hogel ar fi ucis 36 de pacienţi în Oldenburg şi 64 în oraşul vecin Delmenhorst între 1999 şi 2005. Când a fost întrebat de judecător dacă acuzaţiile împotriva sa sunt adevărate, Hogel a recunoscut că sunt adevărate „majoritatea”.

Procesul, care este aşteptat să dureze până în mai, a început după ce autorităţile au efectuat teste toxicologice pe rămăşiţele pacienţilor.

Rudele celor decedaţi au acuzat autorităţile germane că au ignorat activităţile criminale ale lui Hogel. Investigatorii susţin că numărul celor ucişi ar putea fi mai mare, însă multe dintre posibile victime au fost incinerate.

„Sper că va fi găsit vinovat de toate acuzaţiile pentru ca apropiaţii victimelor să îşi găsească liniştea”, a declarat Petra Klein, care conduce un grup de susţinere.

Hogel a fost prins în 2005 când injecta un medicament neprescris unui pacient în Delmenhorst. În 2008 el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.

În 2014-2015, un al doilea proces l-a găsit vinovat de două crime şi două tentative de omor şi a primit închisoare pe viaţă.

El a declarat că îi pare rău şi că speră ca familiile să îşi găsească pacea. Hogel a adăugat că deciziile de a comite crimele au fost „relativ spontane”. Totuşi, în timpul procesului a recunoscut în faţa unui psihiatru că a ucis până la 30 de persoane.

Investigatorii au extins atunci ancheta, exhumând 130 de foşti pacienţi şi căutând dovezi pentru substanţe care ar fi putut declanşa un stop cardiac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri