Ce se întâmplă în Danemarca, țară cu bilanț asemănător României. Premier: „O să mergem pe sârmă”

Data actualizării: Data publicării:
BERLIN, GERMANY - JULY 11: New Danish Prime Minister Mette Frederiksen speaks during a joint press conference with German Chancellor Angela Merkel (not in picture) at the Chancellery on July 11, 2019 in Berlin, Germany. Frederiksen, a Social Democrat, became prime minister following Danish parliamentary elections on June 5 that gave an alliance of left-wing and centrist parties a majority. (Photo by Omer Messinger/Getty Images)
Foto: GettyImages

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a anunţat că restricţiile cu privire la carantina vor începe să fie ridicate de săptămâna viitoare. Danezii vor redeschide şcolile de miercuri, dar mai ţin închise restaurantele, barurile şi cluburile. „O perioadă se va simţi că mergem pe sârmă”, a spus premierul ţării, potrivit Mediafax.

Danemarca, ţară cu un bilanţ apropiat de cel al României, cu aproape 6.000 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 260 decese înregistrate, se pregăteşte pentru ridicarea măsurilor de carantină.

Începând cu ziua de miercuri, 15 aprilie, elevii şi studenţii din Danemarca se vor întoarce la cursuri. Restaurantele mai rămân închise.

Premierul ţării, Mette Frederiksen, a anunţat că interdicţia asupra unor grupuri mai mari de 10 persoane rămâne în vigoare, cu excepţii precum şcolile şi universităţile.

„O să fie ca şi cum vom merge pe sârmă sau pe o sfoară foarte subţire. Dar dacă suntem atenţi şi responsabili, vom trece peste”, le-a transmis Mette Frederiksen conaţionalilor săi.

„Nu vom mai merge în aglomeraţie în autobuz sau în metrou ca înainte”, a mai spus ea.

Măsurile restrictive în Danemarca au fost asemănătoare cu cele din România. Danezii au închis şcolile, restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de fitness şi au blocat accesul în ţară tuturor cetăţenilor străini.

Austria va deschide şi ea micile magazine, iar mall-urile au fost anunţate pentru redeschidere la data de 1 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri