Cel mai căutat terorist din Europa, Salah Abdeslam, prins la Bruxelles

Data publicării:
abdeslam salah

În imaginile difuzate de Reuters se vede cum forţele speciale arestează două persoane, dintre care una ar fi Salah Abdeslam, care ar fi fost împuşcat într-un picior. Cel de al doilea arestat este, potrivit presei belgiene, unul dintre complicii care l-ar fi ajutat pe terorist să părăsească Parisul, după atentatele din 13 noiembrie anul trecut.

Charles Michel, premierul Belgiei: „Vă anunţăm că l-am arestat pe Salah Abdeslam, în cadrul percheziţiilor în legătură cu ancheta cu privire la atentatele de la Paris, din 13 noiembrie. Forţele noastre de securitate au declanşat o operaţiune la Molenbeek. Trei suspecţi au fost arestaţi, printre care şi Salah Abdeslam”.

Presa subliniază că teroristul a fost capturat într-o locuinţă socială care aparţine municipalităţii. Familia sa locuieşte la aproape un kilometru deprtare. Vecinii lui Salah Abdeslam au filmat momentul în care poliţia a intervenit.

Salah Abdeslam este unul dintre membrii comandourilor teroriste care au ucis la Paris 130 de oameni, în noiembrie anul trecut. El trebuia să se arunce atunci în aer, dar a renunţat în ultimul moment şi a fugit. Are 26 de ani, este cetăţean francez şi este rezident în cartierul Moelenbeek din Bruxelles. Abdeslam era în atenţia serviciilor antiteroriste încă din 2012.

După vestea capturării lui Salah Abdeslam, mai mulţi tineri din cartierul Moelenbeek au început să arunce în forţele de ordine cu sticle de plastic, iar poliţiştii au intervenit şi i-au îndepărtat pe turbulenţi. Moelenbeek este unul dintre aşa-zisele centre jihadiste din Belgia, pentru că acolo au activat celule radicale islamiste. 


ACTUALIZARE 19.03. Cel mai căutat terorist din Europa a fost prins de poliţia belgiană.

 Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viaţă după atacurile de la Paris din noiembrie anul trecut, a fost încolţit de forţele speciale într-un apartament din Bruxelles. S-au auzit explozii şi zeci de focuri de armă, iar în timpul asaltului, Abdeslam şi un complice de-al său au fost răniţi.

Bărbatul respectiv este unul dintre cei care l-au ajutat să părăsească Parisul, după atentatele din toamnă. Abdeslam reuşise să scape marţi dintr-un raid al forţelor belgiene şi franceze, într-un imobil din Bruxelles. Amprentele sale au fost descoperite în apartamentul vizat de operaţiunea specială.

Salah Abdeslam este unul dintre teroriştii care au ucis la Paris 130 de oameni, pe 13 noiembrie anul trecut. 


ACTUALIZARE 18.28. Informații de ultimă oră de la Bruxelles, acolo unde are loc un raid antitero, raid care îl vizează pe cel mai căutat terorist din Europa. Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam a fost rănit într-un schimb de focuri cu poliţia belgiană, care l-a găsit într-un apartament din cartieurl Molenbeek. S-au auzit explozii şi zeci focuri de armă. Cartierul Molenbeek a fost vizat de percheziţii după atentatele din Paris. Zeci de maşini de poliţie şi elicoptere sunt în zonă. Premierul belgian a părăsit mai devreme lucrările summitului UE-Turcia. 

________________________________________________________________________________________________

Potrivit presei locale, amprentele lui Salah Abdeslam au fost descoperite în apartamentul vizat de operaţiunea specială. Informaţia a fost confirmată de procurori.

În raidul de marţi, un suspect a fost ucis şi patru poliţişti au fost răniţi. Alţi doi suspecţi au reuşit să fugă şi sunt căutaţi şi la această oră. În atacurile din toamnă de la Paris şi-au pierdut viaţa 130 de oameni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri