Consiliul Uniunii Europene ar putea decide joi dacă o acceptă pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European

Data publicării:
160610_interviu_laura_codruta_kovesi_16_INQ_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Europarlamentarul PNL, Siegrfied Mureșan, a transmis marți că s-a încheiat o rundă importantă de negociere între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european. Mureșan susține că joi ar putea fi ziua decisivă pentru desemnarea Laurei Codruța Koveși la șefia Parchetului European.

„Astăzi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european. Vă spun că lucrurile merg foarte bine pentru candidata noastră, Laura-Codruța Kövesi. Care este următorul pas: Joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul și se poate să avem o decizie. Dacă va exista o decizie joi, cu siguranță va fi favorabilă candidatei noastre. După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie.”, a scris Siegfried Mureșan.

Ambasadorii statelor membre UE, reuniți în formatul COREPER, vor discuta joi dimineață la Bruxelles candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European și e posibil să existe și un vot final. În competiție a rămas și candidatul francez, Jean-Francois Bohnert, însă acesta a fost numit la sfârșitul lunii iulie șef al Parchetului Național Financiar, echivalentul francez al DNA. Totuși, acesta nu și-a retras candidatura pentru funcția de procuror-șef european. Franță, însă, și-a schimbat poziția și a anunțat că o susține pe Laura Codruța Kovesi.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri