Copii radicalizați la o grădiniță din Belgia

Data actualizării: Data publicării:
Marijve01

Semnal de alarmă tras de autorităţile din Belgia. Copii de grădiniţă sunt victime ale radicalizării! Potrivit unui unui raport intern, întocmit de o unitate de învăţământ din Belgia, supraveghetorii au observat semne de radicalizare islamică la cei mici. În pauze, copiii musulmani recitau versete din Coran, în loc să se joace. În plus, lipseau vinerea de la grădiniţă, din motive religioase şi chiar refuzau să dea mâna cu persoanele de sex feminin.

Potrivit presei belgiene, copiii la care au fost observate semne de radicalizare i-ar fi ameninţat cu moartea pe aşa-numiţii "necredincioşi" şi ar fi făcut gesturi care imitau un măcel.

O organizaţie din Belgia, care oferă şcolilor soluţii împotriva radicalizării, a deschis din 2016 până acum nu mai puţin de 481 de dosare cu astfel de cazuri. Situaţia neobişnuită a fost semnalată de primarul localităţii unde se află grădiniţa.

Unii dintre ei nu mai vor să dea mâna fetiţelor, recită versete din Coran în curte în timpul recreaţiei, lipsesc de la şcoală vinerea din motive religioase”, spune Luc Dupont, primar în Renaux.

Situaţia este alarmantă şi din punctul de vedere al psihologilor.

Riscul transmiterii unor mesaje radicale extreme din partea unor persoane importante, cum sunt părintii, la varste atât de mici, prezintă faptul că ele pot fi preluate ca atare de către copiii, nu vor fi contestate, nu vor fi analizate, nu vor fi puse la îndoială şi pot fi transformate în timp în comportamente. Un copil radicalizat în preşcolaritate este în primul rând o victimă”, spsune pishologul Diana Stănculescu.

În Belgia, şcolile care se confruntă cu astfel de cazuri se pot adresa unui centru unde experţi în Islam oferă consiliere pentru combaterea radicalizării.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri