Fete recrutate pentru Statul Islamic. Patru bărbaţi au fost arestaţi în Spania

Data publicării:
politia catalonia

Autorităţile spaniole au reţinut patru bărbaţi, suspectaţi de legături cu gruparea teroristă Statul Islamic. Datele referitoare la modul în care aceştia acţionau sunt îngrijorătoare pentru autorităţile spaniole.

Cei doi, din nordul Africii, din enclava Melilla, nu se mulţumeau doar să publice, pe paginile lor de Facebook, traduceri ale comunicatelor Statului Islamic şi ale tuturor materialele de propagandă emise de această grupare. Ei mergeau din casă în casă, la familiile de musulmani, unde încercau să convingă tinerele fete, de până la 18 ani, să se alăture Statului Islamic, să meargă în Siria, să ia în căsătorie luptători islamişti şi chiar să fie martire ale grupării.

Anchetatorii spanioli încearcă acum să afle dacă suspecţii din Melilla au vreo legătură cu ceilalţi doi, din zona Catalonia.

Şi cei din Catalonia publicau pe Facebook comunicatele Statului Islamic, unde acestea erau văzute de aproximativ o mie de persoane zilnic.

Din Melilla au plecat, de-a lungul ultimilor luni, mai multe persoane, în special tinere, către Statul Islamic din Siria.

În ultima perioadă, în urma mai multor ameninţări teroriste, guvernul spaniol a decis interzicerea publicării pe Internet a oricăror manifeste sau mesaje ale organizaţiilor teroriste. Simpla publicare sau un like acordat unei postări de acest gen poate duce la reţinerea imediată de către poliţie.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri