Franța | „Soțul meu poate să își vadă amanta?”. Topul întrebărilor bizare după izolare, pentru Poliție

Data publicării:
femeie trista cu telefonul in mana
Foto stock: Moof / Cultura RF / Profimedia

Aproape toată planeta se află în carantină din cauza epidemiei cu coronavirus, iar oamenii sunt obligați să stea în casă, scrie Mediafax. În Franța, de când populația are interdicții de circulație, Poliția a primit numeroase apeluri cu întrebări total neobișnuite din partea cetățenilor.

Euronews a realizat un top al celor mai bizare întrebări.

Soțul meu poate să își vadă amanta?”; „Un străin mi-a mângâiat calul, există riscul ca acesta să fie contaminat cu coronavirus?”; „Mi-am scos câinele la plimbare în dimineața asta, o pot face și diseară?”, sunt câteva dintre întrebările care au uimit polițiștii.

Alții în schimb, sună la numărul de urgență ca să reclame: „Vecinul meu stă de vorbă cu o mulțime de oameni și nu respectă izolarea!”.

Oamenii apelează numărul de la Poliție pentru orice nimic, pentru că sunt plictisiți. Vor doar să vorbească. Nu sunt situații de urgență, avem și alte apeluri, pentru situații serioase”, a declarat un purtător de cuvânt al Jandarmeriei franceze.

În Franța, numărul apelurilor la dispeceratul de urgență a crescut enorm în ultimele 10 zile.

Franța a fost izolată strict începând de marți, 17 martie, oamenii fiind lăsați sț-și părăsească locuințele doar pentru cumpărături alimentare, vizite medicale sau exerciții fizice, doar dacă aceștia nu se îndepărtează de zona în care locuiesc.

Regulile de izolare extrem de stricte au fost instituite pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În Franța, totalul cazurilor de infectări cu Covid-19 a depășit 37.500 și este pe locul 6 în lume din acest punct de vedere.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri