Gerhard Karner: Austria nu se grăbește să ia o decizie cu privire la aderarea deplină a Bulgariei și României la Schengen

Data actualizării: Data publicării:
Gerhard Karner face declaratii
Gerhard Karner spune că Austria nu se grăbește să ia o decizie cu privire la aderarea deplină a Bulgariei și României la Schengen. Foto: Profimedia

Austria va aștepta rezultatele deschiderii spațiului Schengen pentru Bulgaria și România pe calea aerului și a apei și abia apoi va reflecta asupra deschiderii frontierelor terestre. Declarația a fost făcută de ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, înainte de reuniunea miniștrilor de resort de la Bruxelles, relatează G4Media.ro care citează radioul public bulgar.

„După lungi negocieri cu Sofia și București, am ajuns la un compromis la sfârșitul anului trecut, dar încă nu știm cum va funcționa Schengen de la sfârșitul lunii martie”, a explicat Karner. „Orice altceva ar fi pripit și contraproductiv”.

Comisia Europeană insistă ca Austria să renunțe la blocarea celor două țări pentru intrarea lor în spațiul Schengen și pe cale terestră.

Printre condițiile impuse de Viena se numără ca ambele țări să primească înapoi refugiații înregistrați care locuiesc în prezent în Austria, precum și garantarea securității la frontierele externe ale UE și a unor ofițeri suplimentari de la agenția de frontieră Frontex.

Karner a mai spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil din Afganistan și Siria.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri