Grecia introduce de sâmbătă reguli stricte. Dacă ești prins fără mască, plătești o amendă cât pentru câteva zile de cazare

Data actualizării: Data publicării:
Grecia, Corfu
Grecia, Corfu FOTO: Getty Images

Turiștii care se află deja în Grecia sau sunt pe cale să ajungă în această țară, trebuie să știe că de astăzi sunt obligatorii măștile în magazine, mai ales în supermarketuri. Iar amenda nu este deloc mică - 150 de euro.

Măsura a fost decisă ieri de guvernul de la Atena, care a promis toleranță zero pentru încălcarea restricțiilor.

Autoritățile elene au anunțat de la începutul săptămânii că vor spori presiunile pentru a-i convinge pe greci, dar și pe turiști să păstreze distanța de siguranță, să poarte măști acolo unde este prevăzut acest lucru și să respecte normele de igienă.

Grecia are una dintre cele mai mici rate de infectare cu noul coronavirus, dar guvernul de la Atena nu vrea să riște izbucnirea unor focare de amploare, având în vedere și afluxul de turiști străini.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 28 de cazuri noi. 16 dintre ele sunt, de fapt, turiști testați după sosirea în Grecia.

Șapte români aflați în Grecia sunt infectați cu noul coronavirus

Patru dintre aceștia, confirmați de Ministerul de Externe de la București, sunt în vacanță în Thassos și Lefkada.

Presa elenă mai vorbește despre alți trei români: o femeie din Santorini, asimptomatică, un copil de opt ani aflat cu familia în Creta și un prieten al familiei respective.

Copilul este izolat într-o cameră împreună cu mama sa. Tatăl lui și cel de-al doilea copil al familiei sunt cazați într-o altă cameră și nu se știe momentan dacă și ei sunt infectați.

 Zilele trecute, alți opt români au fost confirmați pozitiv în Grecia, în Corfu, Salonic, Atena, Creta și Evia.

Citiți și:

Până când rămân închise punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia, cu excepţia celui de la Kulata - Promachonas

Grecia pregătește noi măsuri anti-Covid. Mai mult de jumătate dintre persoanele infectate în ultimele 24 de ore sunt turiști

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri