Incident rasist într-un avion Ryanair. Un bărbat a făcut o criză de nervi pentru că stătea lângă o femeie de culoare

Data actualizării: Data publicării:
pasager nervos twitter
Un bărbat nervos a jignit o femeie într-un zbor Ryanair. FOTO: Twitter

Compania aeriană Ryanair a fost criticată după ce nu ar fi înlăturat un pasager dintr-un zbor, după ce acesta a jignit-o dur pe o femeie de culoare, în vârstă de 77 de ani, care stătea lângă el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul a avut loc în timp ce un avion se pregătea de decolare de la Barcelona spre la Stansted, vineri, și a fost înregistrat de un pasager martor.

În videoclipul devenit viral pe Facebook se observă cum un bărbat nervos jignește o femeie de culoare care stătea la un scaun distanță de el și cum o „împinge” să plece de lângă el.

Bărbatul îi spune pasagerei: „Nu vorbi cu mine într-o limbă străină, vacă urâtă și proastă ce ești”.

Femeia era însoțită de fiica ei în avion, care intervine și îi răspunde bărbatului la jigniri, după care le roagă pe stewardese să îl dea afară din avion pe bărbat. Compania aeriană l-a lăsat însă pe pasagerul nervos la bordul avionului, iar internauții au criticat dur acest lucru, scrie BBC.

Alți pasageri au povestit că pasagerul nervos a avut mai multe remarci rasiste la adresa femeii, spunându-i: „nu trebuie să stai aici”, „mișcă-ți picioarele”, „dă-te din drum”.

Reprezentanții companiei Ryanair au transmis că „nu vor tolera un asftfel de comportament nedisciplinat”.

Fiica femeii abuzate spune că bărbatul s-a enervat inițial pentru că mama ei, care suferă de artrită, s-a mișcat greu ca să-i facă loc bărbatului să treacă.

În urmă cu 8 luni, o pasageră care a țipat și a jignit o femeie pentru că fiul ei plângea, într-un avion al companiei aeriene Delta, a fost dată afară de avion și ulterior concediată de la postul său din guvern din statul New York, în urma incidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri