Interviul lui Viktor Orban pentru Digi24, preluat pe larg de presa ungară

Data publicării:
viktor orban FB crop

 

Site-ul premierului ungar a publicat deja sumarul interviului, în care figurează şi opinia lui Viktor Orban despre relaţiile româno-ungare, pe care le vede „mai bune decât se conturează din declaraţiile politicienilor”.

Pagina online a celui mai important cotidian proguvernamental ungar, „Magyar Nemzet”, prezintă pe trei pagini conţinutul interviului. "Cu noi se poate realiza o cooperare animată de sentimente patriotice, dar raţională şi sunt convins că există o politică ce poate fi bună şi pentru români, şi pentru unguri. Aceasta trebuie să o găsim", citează „Magyar Nemzet” declarația lui Viktor Orban pentru Digi24.

Interviul integral acordat de premierul ungar Viktor Orban pentru Digi24 AICI

Canalul de ştiri „Hir TV” citează, la rândul său, o altă afirmaţie lui V. Orban potrivit: „Interesul nostru este ca relaţia dintre România şi Ungaria să fie una în care cetăţenii noştri să poată trăi în condiţii de securitate, stabilitate şi cu perspective economice bune. Atunci când ambele ţări au prim-miniştri care înţeleg că acest lucru este cel mai important, atunci cooperarea este relativ bună. Atunci când prim-miniştrii nu înţeleg acest lucru sau sunt prea tineri sau nu au petrecut destul timp în politică sau sunt luaţi prea uşor de valul pasiunilor, atunci lucrurile sunt mai dificile".

Postul naţional de televiziune ungar M1 menționează afirmaţia premierului ungar privind relațiile Ungariei cu actualul guvern român, care sunt „în dezvoltare”.

Viktor Orban a dezvăluit ce îi place şi ce nu îi place în România” - anunţă cel mai accesat portal de ştiri din Ungaria, „Index”.

Săptămânal economic ungar HVG reliefează, din interviul acordat de Viktor Orban pentru Digi24, faptul că trebuie vorbit despre subiectele tabu, altfel "ţările de dimensiuni medii, ca ale noastre, sunt sortite eşecului".

Cel mai important cotidian de opoziţie, „Nepszabadsag” îşi intitulează ştirea „Orban spune că e uşor să iubeşti România”.

Interviul a fost preluat si de alte publicatii online ca Origo, Hir24 și Politics.hu, dar și de cotidianele Magyar Hirlap și Nepszava.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri