Inundații în Bulgaria. Sute de turiști din Albena sunt evacuați

Data publicării:
hotel gergana albena2

Ministerul Turismului a pus la dispoziție un număr de telefon suplimentar, la care românii pot anunțat problemele pe care la întâmpină în Albena, Bulgaria: 021.313.00. 08. (Inițial, numărul a fost anunțat greșit, cu o cifră în plus și nu putea fi apelat).


Staţiunea Albena a fost în întregime izolată de apele care au inundat şase hoteluri. 600 de oameni, între care şi turişti din România, au rămas sinistraţi. Pentru că străzile de acces în staţiune au devenit impracticabile, autorităţile au fost nevoite să intervină cu elicoptere echipate special. 

Elicoptere ale forțelor armate efectuează zboruri de recunoaștere în regiune pentru a depista eventuale persoane rămase izolate.

Situația rămâne gravă pe teritoriul districtelor Varna, Dobrici și Veliko Tărnovo, după ploile torențiale din ultimele 24 de ore, care s-au soldat cu moartea a cel puțin 11 persoane.

Tot personalul din serviciile de urgență și pompierii, inclusiv cei care nu erau de serviciu, au fost mobilizați pentru a veni în ajutorul oamenilor.

Într-un sat de lângă Dobrici circa 20 de persoane au fost evacuate cu ajutorul elicopterelor Cougar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri