Ioan Mircea Paşcu va fi audiat de Jean Claude Juncker pentru funcţia de comisar european interimar

Data actualizării: Data publicării:
ioan mircea pascu fb
Foto: Facebook / Ioan Mircea Pascu

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker îi va audia pe Ioan Mircea Pașcu și Kadri Simson, propunerile României şi Estoniei pentru funcţia de comisar european interimar, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al executivului european, Mina Andreeva.

Aceasta a precizat că atribuirea portofoliilor pentru noii comisari interimari ţine de decizia exclusivă a lui Juncker, în funcţie de competenţele candidaţilor propuşi. Astfel, este posibil ca propunere făcută de premierul Viorica Dăncilă, în persoana lui Ioan Mircea Paşcu, să nu ocupe portofoliul Politicii Regionale, lăsat liber de Corina Creţu, după preluarea mandatului de europarlamentar.

Preşedintele Comisiei Europenea s-a opus numirii unor noi comisari invocând costurile bugetare determinate de instalarea lor în funcţie. Propunerea lui Jean Claude Juncker, de a nu înlocui pentru următoarele patru luni cei doi vechi comisari care s-au retras pentru a-și prelua mandatele în Parlamentul European, a fost respinsă de Consiliul UE.

Juncker îi va audia pe Ioan Mircea Paşcu şi pe Kadri Simson zilele următoare, după care aceştia vor fi audiaţi, conform procedurii şi de Parlamentul European

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri