Sari la conținut

Italia intensifică verificările imigranţilor după ce patru sirieni au intrat în ţară cu acte false române

Potrivit autorităţilor din regiunea Puglia (sudul Italiei), patru imigranţi sirieni au fost arestaţi duminică după ce au fost depistaţi că aveau cărţi de identitate române. Încă un sirian avea un document de identitate ceh.

În contextul în care autorităţile se tem că militanţi ai grupului terorist Stat Islamic ar putea intra în Italia infiltrându-se printre imigranţii veniţi pe mare, Prefectura din Lecce a organizat miercuri o reuniune a şefilor poliţiei prezidată de Giuliana Perrotta, prefectul provincial. Autorităţile intenţionează să intensifice verificările pentru a evita intrarea teroriştilor în Italia.

Serviciile secrete italiene au avertizat că există riscul ca terorişti ai grupului Stat Islamic din Libia să încerce să ajungă în Italia pe cale maritimă, infiltrându-se printre miile de imigranţi veniţi săptămânal.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a lansat un apel la prudenţă şi la vigilenţă. "Deocamdată, nu s-a demonstrat nicio corelaţie între terorism şi imigraţie, dar nimic nu poate fi exclus", a spus Alfano.

Angelino Alfano a cerut o intervenţie militară a Alianţei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, în Libia, pentru distrugerea poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici creştini. Ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, a anunţat că Italia este pregătită să participe cu 5.000 de militari la orice operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.

Gruparea Statul Islamic ameninţă că va trimite 500 de mii de imigranţi în Europa, gata să provoace haos. Poarta de intrare ar fi Marea Mediterană, iar prima ţară vizată de terorişti este Italia.