Joc piramidal cu nume mari

Data publicării:
donald tusk

Preşedintele Consiliului European ar putea fi chemat să dea explicaţii în ancheta celei mai mari înşelătorii financiare făcute vreodată în ţara sa natala, scrie Associated Press.

 

Pe vremea când Donald Tusk era prim-ministru al Poloniei, 19 mii de oameni au pierdut mai bine de 200 de milioane de dolari într-un joc piramidal de tipul Caritas.

Oamenii, majoritatea vârstnici, şi-au investit economiile în schema Amber Gold care le promitea dobânzi de peste 10 procente de pe urma plasamentelor în aur. Totul însă a fost o minciună, iar acum o comisie parlamentară vrea să afle cum de autorităţile de la acea vreme nu au luat nicio măsură, deşi fondatorul jocului piramidal fusese găsit vinovat de fraudă de mai multe ori în trecut.

Audiat ar putea fi şi fiul lui Donald Tusk care la acea vreme era director de comunicare la o companie aeriană deţinută integral de Amber Gold. Comisia parlamentară care a deschis investigaţia este condusă de un membru al partidului Lege şi Justiţie, rival al formaţiunii Platforma Civică fondată de Tusk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri