Klaus Iohannis, despre Busola Strategică a UE: „În niciun caz nu putem să acceptăm paralelisme între NATO și Uniunea Europeană”

Data publicării:
klaus iohannis la cotroceni
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a vorbit, înaintea Reuniunii Consiliului European, despre importanța consolidării securității la Marea Neagră, în contextul în care UE elaborează o „Busolă Strategică” privind securitatea. Șeful statului a subliniat și importanța colaborării între Uniunea Europeană și NATO.

„O temă care pentru noi este extrem de importantă, este tema securității și a Busolei Strategice, un document care va stabili cum se orientează Uniunea Europeană în anii, în deceniile care vin și în zona de securitate, în zona de securitate economică și așa mai departe”, a spus Klaus Iohannis.

„Eu voi sublinia foarte clar importanța deosebită strategică a întregii regiuni a Mării Negre, importanța consolidării securității la Marea Neagră și, în același timp, importanța colaborării între Uniunea Europeană și NATO”, a adăugat el.

„Este nevoie de sinergie, de colaborare pozitivă și, în niciun caz, nu putem să acceptăm paralelisme între NATO și Uniunea Europeană. Toate aceste chestiuni le voi explica foarte clar”, a mai spus președintele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri