Sari la conținut

Klaus Iohannis, despre măsurile antiterorism: Să se aplice fără diferenţe între ţările Schengen şi celelalte

Klaus Iohannis / FOTO: Facebook

Klaus Iohannis a afirmat că o temă importantă a discuţiilor de la Bruxelles a constituit-o continuarea luptei împotriva terorismului, cu atât mai mult după atentatul tragic de la Paris, acest subiect căpătând o nouă relevanţă şi dimensiune politică.

”În numele României, am adoptat o declaraţie privind măsurile de combatere a terorismului. Acestea vizează securitatea cetăţenilor, prevenirea radicalismului, cooperarea cu partenerii internaţionali”, a spus președintele, potrivit Mediafax. 

El a mai precizat că România a susţinut măsurile destinate creării instrumentelor pentru apărarea cetăţenilor Uniunii şi consolidarea cooperării în format european.

„Susţinem de asemenea cooperarea cu partenerii din afara Uniunii, pentru contracararea acestor ameninţări, utilizând la maxim cadrul deja existent. Am insistat ca măsurile aplicate să nu creeze noi diviziuni în interiorul Uniunii. Este nevoie de o abordare cuprinzătoare care să valorifce sentimentul extraordinar de solidaritate de după atentatul de la Paris şi să evite ostracizarea uneia sau alteia dintre comunităţi”, a precizat Klaus Iohannis.

El a mai afirmat că, la discuţii, a subliniat „necesitatea păstrării unui echilibru între libertăţile fundamentale precum păstrarea principiului liberei circulaţii a persoanelor în interiorul Uniunii, respectarea legislaţiei şi responsabilitatea pe care o avem de a asigura securitatea cetăţenilor”.

”Măsurile noastre nu trebuie să creeze noi bariere, ci trebuie aplicate coerent în interiorul frontierelor Uniunii Europene, fără diferenţe de tratament între statele membre Schengen şi cele non-Schengen”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și:

SUMMIT UE. Schengen - Franța va cere controale sistematice pe aeroporturi pentru cetățenii UE