Moscova. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva lui Putin

Data publicării:
manifestatie proucraina la moscova

Zeci de mii de oameni au manifestat faţă de o intervenţia militară a Rusiei în Crimeea, dar şi pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Kiev. „Datoria mea este să susţin poporul Ucrainei în dorinţa lui de a trăi independent de dictatura fratelui mai mare”, a declarat un manifestant.

Totodată, protestatarii au cerut o Rusie și o Ucraină fără Vladimir Putin, dar și eliminarea dictaturii instaurate de foştii agenţi ai KGB. Mitingul a fost organizat la apelul opoziţiei de la Moscova.

„Aceasta este o manifestaţie împotriva nebuniei lui Putin. Este o manifestaţie pentru relaţii bune cu fraţii noştri din Ucraina. Cred că Putin comite un dezastru pentru Rusia şi pentru toţi cetăţenii ţării noastre”, a declarat Boris Nemțov, unul dintre liderii opoziției ruse.

Parlamentarii opoziţiei din Rusia pun la îndoială corectitudinea referendumului din republica autonomă, prin care urmează să se stabiliească statutul acesteia.

Totul este clar legat de referendum. Se va desfăşura şi va arăta că 146% sau chiar 200% din locuitorii Crimeei au votat. Deja a fost rezolvată problema prezenţei la vot”, a declarat Dmitri Gudkov, parlamentar rus.

În aceaşi timp, în capitala Rusiei a avut loc un miting de susţinere a referendumului din Crimeea şi a puterii de la Moscova. Miile de participanţi, mobilizaţi la apelul unor organizaţii naţionaliste, au cerut şi revenirea Crimeei la Federaţia Rusă. Susţinătorii preşedintelui Vladimir Putin au interpretat cântece patriotice din cel de-al Doilea Război Mondial.

Manifestaţiile pro şi contra politicii Kremlinului în Crimeea au avut loc înainte de referendumul prin care populaţia este chemată să decidă dacă republica autonomă se desprinde de Ucraina şi se alipeşte Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri