Ninsorile fac ravagii în Europa. La Kiev este zi nelucrătoare, din cauza zăpezii abundente

Data publicării:
2503vreme 20europa-56663

În Ungaria este cod portocaliu de ninsoare şi viscol, pentru două judeţe din sud-vestul ţării. Situaţia este dramatică şi la cealaltă extremitate a continentului. În Marea Britanie, zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor, iar temperaturile au coborât la valori fără precedent în ultimii 50 de ani.

În ultimele două zile, la Kiev a nins cât pentru o lună întreagă. Traficul a fost paralizat, iar singurul mijloc de transport în comun care mai funcţionează este metroul. Sute de autovehicule sunt îngropate în nămeţii de peste un metru înălţime. Primăria a cerut localnicilor să rămână acasă, pentru a permite echipelor de deszăpezire să îndepărteze troienele de pe străzi.

Nici în restul Ucrainei situaţia nu este mai bună. Viscolul a lăsat fără curent peste 600 de localităţi, iar în unele zone s-au înregistrat temperaturi de minus 18 grade celsius pe timpul nopţii. O furtună de zăpadă fără precedent în luna martie a lovit şi Moscova, unde peste 15.000 de utilaje de deszăpezire şi 36.000 de lucrători fac eforturi să cureţe drumurile.

Iarna târzie a provocat mari probleme şi în Marea Britanie, unde două persoane au murit din cauza intemperiilor. În Anglia, Irlanda de Nord şi Scoţia, numeroase drumuri sunt impracticabile din cauza nămeţilor şi a maşinilor abandonate în zăpadă. Zeci de sate sunt rupte de lume.

17.000 de locuinţe din Scoţia şi Irlanda de Nord nu au curent electric. A nins puternic şi peste ocean, în regiunile din Vestul Mijlociu al Statelor Unite. Traficul rutier a fost perturbat şi numeroase curse aeriene au avut întârzieri sau au fost anulate, din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri