Sari la conținut

Noi interceptări. Separatist: „Moscova a întrebat unde sunt cutiile”

O.Hodakovski, lider al miliţiilor proruse : Acţionaţi la locul prăbuşirii?

Oleksi, separatist : Da, se acţionează.

O.Hodakovski: Eşti şi tu acolo?

Oleksi, separatist : Da, sunt aici.

O.Hodakovski: Cine are cutiile negre?

Oleksei, separatist: Noi nu le avem.

O.Hodakovski: Cine la are, Oleksii?

Oleksi, separatist : Lasă-mă să aflu. O să încerc să aflu.

O.Hodakovski: Fă-o repede! Urgent! Moscova a întrebat unde sunt cutiile. Te rog să îmi raportezi unde sunt! Trebuie să ne mişcăm repede!

Oleksi, separatist: Da. În regulă.

O.Hodakovski: Cine e acolo împreună cu tine? Sunt băieţii lui Strelkov (n.r. liderul separatiştilor ucraineni).

Oleksi, separatist: Nu ştiu. Ştiu că au venit cei de la OSCE.

O.Hodakovski: Deci, în primul rând, ei voi fi interesaţi de ceea ce s-a întâmplat cu cutiile negre. Trebuie să ajungă la noi. Te rog, ocupă-te de asta. OK?

Oleksi, separatist: OK.

După un sfert de oră, liderul acelaşi lider separatist face presiuni asupra altui subordonat să găsească cutiile negre.

O.Hodakovski, lider al rebelilor ruși: Am o rugăminte. Nu este rugămintea mea. Prietenii noştri de sus sunt foarte interesaţi de soarta cutiilor negre. Adică oamenii de la Moscova. Sunt două piese. Hmuri, şeful serviciilor secrete al Strelok, are una. Te rog, cooperează cu Ministerul Situaţiilor de Urgenţă. Tot ceea ce găseşti nu trebuie să cadă în mâinile altora. Doar în ale noastre sau ale lui Strelkov sau ale lui Hmuri, nu contează.

Andrei: OK, am înţeles.

Hodakovski - Te rog, preia controlul situaţiei. Şi împreună cu individul de la Ministerul situaţiilor de Urgenţă, Oleksei, încearcă să iei tot ce găseşti. Încearcă să iei tot ceea ce găseşti, astfel încât să nu cadă în mâinile altora... Ale tuturor celor celor care vin, OSCE şi aşa mai departe.

Andrei - Ok, am înţeles.

(sursa: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10978930/MH17-intercepted-calls-purport-to-implicate-Russia-in-cover-up.html)

Serviciile secrete de la Kiev susțin ca în ziua tragediei, pe 17 iulie, cel puţin un sistem de rachete de tip BUK-M, cu tot cu echipaj, a trecut graniţa din Rusia în Ucraina.

Serghei Petrovski Nikolaievici, Serviciul de Informaţii al Armatei Rusiei: Te ascult, Buriat.

Buriat, membru al organizaţiei teroriste DNR: Unde să ducem această frumuseţe, Nikolaievici?

Nikolaievici: Care? Aceea?

Buriat: Da, cea pe care am adus-o. Sunt deja în Doneţk.

Nikolaievici: Este cea la care mă gândesc? B .. M?

Buriat: Da, da, da, BUK, BUK.

Oficialii ucraineni susţin că separatiștii încearcă acum să șteargă urmele atacului. Ei spun că rebelii au fost înarmați de Rusia.

„În ultimele 24 de ore, patru tancuri, trei vehicule militare, trei lansatoare multiple de rachete 'GRAD', patru transportoare blindate şi mai multe camioane 'URAL' cu muniţie au fost aduse în regiunea Lugansk din partea rusă”, susține Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate din Ucraina.

În acest timp, există informaţii contradictorii legate de cadavre, unii spun că rebelii au sustras şi le-au ascuns, iar OSCE spune că 169 de cadavre au fost urcat în vagoane frigorifice.