O furtună violentă a paralizat aeroportul din Valencia, Spania. Pista nu mai este operațională, după ce a fost lovită de trăsnet

Data actualizării: Data publicării:
Avioane la sol, pe pista din Valencia
O furtună violentă a paralizat aeroportul din Valencia, Spania. Foto: Profimedia

Aeroportul din Valencia a fost nevoit să-şi întrerupă sâmbătă activitatea din cauza unei furtuni violente, a anunţat organismul de control aerian spaniol Enaire, citat de AFP.

„O furtună violentă pe aeroportul din Valencia a impus suspendarea tuturor aterizărilor şi tuturor decolărilor”, a postat pe Twitter Enaire.

„Pista aeroportului din Valencia nu mai este operaţională după ce a fost lovită de un trăsnet. Lucrări de reparaţie vor începe cât de curând posibil”, a precizat la rândul său AENA, societatea care gestionează aeroportul, pe Twitter.

Citiți și:
Inundații puternice în Spania. Serviciile de urgență salvează oameni care au rămas blocați în mașini sau în case

Furtuna s-a abătut vineri seară pe coasta estică a acestei regiuni cu vânturi violente şi ploi torenţiale, care s-au intensificat sâmbătă dimineaţă devreme.

Cel puţin nouă zboruri care trebuiau să aterizeze la Valencia au fost reorientate spre aeroporturile Alicante, Barcelona, Ibiza şi Madrid, potrivit aeroportului din Valencia, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Furtuna a afectat de asemenea traficul feroviar în regiunea Valencia, potrivit ADIF, gestionarul reţelei feroviare spaniole, precum şi mai multe linii de metrou, potrivit administraţiei din regiunea Valencia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri