O petrecere uriașă s-a transformat în război cu poliția. Lupte cu bile de metal și proiectile incendiare, un tânăr a rămas fără o mână

Data publicării:
tanar intins pe camp dupa o noapte de petrecere
Evacuarea tinerilor de la petrecere a durat mai multe ore și s-a soldat cu răniți de ambele părți. Foto: Profimedia

Un tânăr de 22 de ani și-a pierdut un braț, iar alții au fost răniți după intervenția poliției, care a încercat să "spargă" o petrecere rave ilegală în aer liber, lângă un oraș din vestul Franței, au anunțat autoritățile, potrivit EuroNews. Confruntările au durat toată noaptea.

Cinci agenți ai forțelor de ordine au fost și ei răniți în timpul confruntării cu petrecăreții, a declarat prefectul Emmanuel Berthier la o conferință de presă.

Incidentul a avut loc vineri noapte, pe un câmp în apropiere de orașul Redon. Poliția a tras cu gaze lacrimogene și a confruntat cete violente de petrecăreți care aruncau cu bile de metal și proiectile incendiare către forțele de ordine, potrivit lui Berthier.

Autoritățile locale au estimat că la petrecerea neautorizată au luat parte circa 1.500 de oameni. Mai mult de 400 de polițiști au fost mobilizați pentru această acțiune.

Petrecerea rave a fost organizată în memoria lui Steve Maia Caniço, un tânăr care a murit la un concert techno în Franța. În vârstă de 24 de ani, tânărul a căzut în râul Loire când poliția a intervenit să oprească petrecerea, atrăgând critici pentru modul dur de acțiune.

Prefectul Berthier i-a acuzat pe participanții la petrecere de violență "extremă" și "de nescuzat". Polițiștii au avut nevoie de mai mult de șapte ore pentru a dispersa mulțimea, iar sâmbătă dimineață încă mai evacuau oameni de pe câmp.

Pierre Sauvegrain, șeful unității regionale de jandarmerie, a declarat pentru un post de radio că tânărul care și-a pierdut mâna e posibil să fi ridicat un obiect care a explodat, fără a da mai multe amănunte.

O petrecere rave de Revelion în aceeași zonă a atras peste 2.500 de oameni și s-a soldat cu mai multe arestări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri