Papa confirmă intenţia de merge în Mongolia, o ţară cu mai puţin de 1.500 de catolici, dar cu importanță strategică pentru Vatican

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc, ganditor, cu mana la barbie
Papa Francisc a confirmat vineri că intenţionează să efectueze în septembrie o vizită în Mongolia. Foto: Profimedia

Papa Francisc a confirmat vineri că intenţionează să efectueze în septembrie o vizită în Mongolia, o ţară cu mai puţin de 1.500 de catolici dar care are o importanţă strategică pentru Biserica Catolică deoarece se învecinează cu China, relatează Reuters.

Papa Francisc a vorbit iniţial despre posibilitatea de a merge în Mongolia într-o conversaţie cu reporterii, la bordul avionului papal, în timpul călătoriei de întoarcere din Africa, în februarie. La acea vreme, pontiful a declarat că aceasta era o posibilitate, precizând că „nu este încă sigură”.

Vineri, papa a părut să confirme călătoria în comentariile făcute în faţa directorilor şi personalului ITA Airways, care a devenit transportator oficial al papei după ce predecesorul său, Alitalia, şi-a încetat activitatea în 2021.

Peste două săptămâni, după voia lui Dumnezeu, voi pleca în cel de-al 41-lea pelerinaj, în care voi vizita Ungaria”, a spus papa Francisc referindu-se la deplasarea pe care o va efectua între 28 şi 30 aprilie în ţara est-europeană. Apoi urmează Marsilia şi Mongolia şi apoi toate celelalte care sunt pe lista de aşteptare, a spus el.

Comentariul despre Mongolia nu era scris şi fost făcut în timpul audienţei cu personalul ITA.

Papa a indicat că va merge direct în Mongolia din Marsilia, o călătorie care a fost confirmată pentru 29 septembrie.

În luna august a anului trecut, papa Francisc l-a numit pe arhiepiscopul italian Giorgio Marengo drept primul cardinal cu sediul în Mongolia, unde acesta este administratorul Bisericii Catolice.

Cu o importanţă semnificativă pentru Vatican, Mongolia are o graniţă lungă cu China şi legături apropiate cu aceasta. Vaticanul încearcă să îmbunătăţească situaţia catolicilor din ţara comunistă.

Mongolia, cunoscută cândva sub numele de Mongolia Exterioară, a făcut parte din China până în 1921, când a obţinut independenţa cu ajutorul Uniunii Sovietice. Mongolia Interioară a rămas parte a Chinei, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Papa Francisc urmează să plece în Portugalia în august şi a menţionat că ar putea efectua o călătorie în India anul viitor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri