Primul oraș din Spania care interzice închirierea apartamentelor în regim Airbnb

Data actualizării: Data publicării:
Palma de Mallorca
Foto: Shutterstock

Orașul Palma de pe insula spaniolă Mallorca a decis să le interzică proprietarilor de apartamente să le închirieze turiștilor, devenind astfel primul oraș din Spania în care este introdusă o astfel de măsură. Decizia îi va afecta în principal pe localnicii care își închiriau apartamentele pe Airbnb, scrie BBC News.

Palma de Mallorca
Foto: Shutterstock

Măsura a fost luată după ce mai mulți rezidenți din Palma s-au plâns că asemenea practici au cauzat o explozie a prețurilor la chirii. Primarul din Palma spune ca măsura va intra în vigoare în luna iulie și va fi un model pentru orașele „sufocate” de turiști.

Însă unele asociații estimează că impactul se va vedea mai ales asupra veniturilor familiilor care locuiesc în Mallorca.

În Palma, la fel ca în multe alte orașe turistice din lume, numărul turiștilor a crescut de la an la an, pe de o parte datorită apariției acestor noi metode de închiriere a apartamentelor, prin platforme precum Airbnb, care le permit turiștilor să obțină prețuri mult mai bune față de cele oferite de hoteluri.

Însă locuitorii din Palma susțin că dezvoltarea turismului a dus la o creștere accelerată a prețurilor, iar chiriile au crescut cu 40% în ultimii 5 ani. De asemenea, ei se plâng și de zgomotul făcut de turiști și de dezastrul lăsat în urmă de aceștia, după nopțile petrecute în cluburi și stropite din abundență cu alcool.

Anul trecut, un număr record de 82 de milioane de turiști străini au vizitat Spania. Cele mai populare regiuni sunt Catalonia, în special orașul Barcelona, și Insulele Baleare, dintre care fac parte Mallorca, Menorca, Ibiza și Formentera.

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri