Propagandă islamistă în serviciile secrete germane

Data publicării:
bnd spionaj germania

Serviciul German de Informaţii Interne este în alertă după ce unul dintre angajaţii săi a fost arestat, pentru că făcea propagandă islamistă şi, mai mult decât atât, ar fi pregătit, chiar, un atentat. Potrivit presei germane, care citează surse apropiate anchetei, suspectul de terorism plănuia să pună o bombă în cartierul general al Serviciului German de Informaţii din Koln.

Thomas De Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei: Suspectul este un bărbat de vârstă mijlocie, cetăţean german, care a fost angajat de curând. În timpul procedurilor de aplicare, de instruire şi în timpul programului, el nu a trezit nicio suspiciune până când a fost demascat de angajaţii Serviciului german de Informaţii Interne.

Bărbatul a fost prins cu ajutorul unui agent sub acoperire. În timpul unor discuţii purtate pe Internet, bărbatul care acum se află după gratii, i-a lăudat pe luptătorii jihadişti, a dezvăluit informaţii clasificate şi chiar s-a lăudat că pune la cale un atac terorist asupra sediului central al Serviciului german de Informaţii Interne din Koln. Suspectul are 51 de ani şi a devenit un simpatizant înfocat al ISIS abia în urmă cu doi ani.

Thomas De Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei: Este nevoie de precauţie în timpul procesului de angajare. Până acum am informaţii că nu s-a făcut cu atenţie. Este nevoie de management intern de bună calitate, un lucru făcut de orice agenţie de informaţii şi care de obicei dă rezultate.

Acum două luni, s-a descoperit că 64 de islamişti radicali ar lucra pentru Ministerul Apărării de la Berlin. Germania a intensificat supravegherea suspecţilor de terorism după ce gruparea Stat Islamic a revendicat două atacuri comise în iulie. Agenţiile germane de informaţii estimează că pe teritoriul ţării se află aproximativ 40 de mii de islamişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri