Proteste violente la Madrid. Manifestanţii au aruncat cu petarde, pietre şi sticle în forţele de ordine

Data publicării:
20130425 194844

Actualizare 23.50: Câteva zeci de tineri au început să arunce cu sticle, pietre şi petarde spre forţele de ordine, adunate în număr mare. Acestea au ripostat cu lovituri de baston şi i-au dispersat, însă doar pentru moment, pentru că tinerii s-au regrupat în apropierea gării Atocha, fiind din nou risipiţi de scutieri. Au fost făcute cinci arestări, printre care şi a unui minor. 

ActualizareAproximativ 4.000 de persoane au ocupat piața Neptuno de lângă Congresul Spaniei. Nu au fost incidente până acum, însă tensiunea crește odată cu trecerea timpului. Manifestanții adresează injurii la adresa forțelor de ordine cerând și eliberarea persoanelor reținute pe parcursul zilei de către poliție. Baraje de poliție blochează accesul către Congres, iar alte câteva sute de polițiști sunt gata să intervină în caz că este necesar.

Mișcarea „25 Aprilie” este considerată a fi formată din cei mai radicali manifestanți spanioli și a chemat populația ca în această seară să asedieze și să ocupe clădirea Parlamentului. 1400 de polițiști de la trupele de intervenție sunt deja în zona centrală a Madridului, transmite corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Băloțiu.

În această dimineață, trupe ale poliției au intervenit în forță în campusul unei universități reținând  11 studenți acuzați de pregătirea unor obiecte contondente pentru manifestația din această seară.

Alte 18 persoane au fost reținute pe străzi fiind găsite asupra lor materiale incendiare precum coctailuri Molotov.

Și site-ul Parlamentului a căzut azi câteva ore fiind atacat de hackeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri