Amsterdam ia măsuri de urgență față de „creșterea alarmantă” a numărului de turiști. Deciziile anunțate de autorități

Data actualizării: Data publicării:
amsterdam, olanda
Foto: Shutterstock

Administraţia din Amsterdam a luat măsuri de urgenţă pentru a face faţă numărului mare de turişti care vizitează oraşul, a anunţat marţi municipalitatea, potrivit DPA.

amsterdam, olanda
Foto: Shutterstock

Măsurile vor permite autorităţilor să penalizeze chiar şi infracţiunile minore şi să dea amenzi pe loc. În Cartierul Roşu din Amsterdam, municipalitatea va impune o „pauză de curăţenie” în serile foarte aglomerate şi va închide pe termen scurt accesul pe străzi în scopul salubrizării acestora.

Municipalitatea ia în considerare închiderea străzilor care devin prea aglomerate.

Primarul Femke Halsema a instituit măsurile după ce un raport alarmant al avocatului poporului a detaliat creşterea turismului de masă. Documentul avertiza asupra pericolului ca oraşul să devină „o junglă”, în special pe timpul nopţii, când poliţia şi autorităţile locale se simt neputincioase.

Potrivit noilor reglementări, autorităţile vor primi un cititor pentru cartelele cu microcipuri cu ajutorul căruia vor putea colecta amenzi, pedepsind astfel mai aspru comportamentele inadecvate. Consumul băuturilor alcoolice în spaţiul public va fi amendat cu 95 de euro, în timp ce urinarea în public, tulburarea liniştii publice şi aruncarea gunoiului pe stradă vor fi amendate cu 140 de euro fiecare.

Amsterdam, un oraş cu 800.000 de locuitori, se aşteaptă la un aflux de 18 milioane de turişti anul acesta.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri