Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție și echipament militar, în timp ce încercau să se ascundă de rachetele HIMARS

Data actualizării: Data publicării:
Explozie la un tren militar, noaptea
Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție și echipament militar. Foto: Telegram / Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că armata rusă și-a aruncat în aer propriul tren plin cu muniție și echipamente militare, oprit în gara Kalanchak. Înainte de explozie, militarii ruși au pregătit o cortină de fum care trebuia să-i protejeze de rachetele sistemului HIMARS. S-a întâmplat ieri, a doua zi după sosirea garniturii, spun reprezentanți ai Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), relatează site-ul ZN.ua.

„La ora 8 dimineața, rușii au început să descarce din tren muniția și echipamentele militare. Se pare că, pentru a masca procesul de descărcare și pentru a se proteja împotriva loviturilor sistemelor HIMARS, ocupanții au folosit aparate de fum puternice. La aproximativ 11:20 a răsunat o explozie în zona de lucru, - se spune în raportul de informații. Imediat după deflagrație, garnitura de tren, fără niciun avertisment, a început să se deplaseze în direcția Crimeei. Militarii aflați la locul incidentului s-au panicat și s-au împrăştiat în mai multe direcții”.

Potrivit ofițerilor ucraineni de informații, cauza exploziei a fost manipularea neglijentă a muniției în timpul descărcării sau un incendiu cauzat de utilizarea defectuoasă a pirotehnicii fololsite la crearea cortinei de fum.

Ministerul Apărării a mai precizat pe rețeaua socială Telegram că în noaptea de 29 spre 30 iulie, armata ucraineană a lovit un tren rusesc care a ajuns în gara Brylivka. Garnitura era formată din peste 40 de vagoane cu militari, echipament și muniție.

Șeful biroului președintelui, Andri Yermak, a declarat că SUA și aliații săi vor furniza Ucrainei până la 30 de sisteme HIMARS și o cantitate mare de muniție pentru acestea. În prezent, 16 sisteme de artilerie cu rază lungă fabricate în SUA și un număr nespecificat de MLRS M270 au fost deja livrate Ucrainei. Într-un nou pachet de ajutor militar, SUA a anunțat livrarea a încă patru instalații HIMARS.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri