Sate întregi din regiunea luxuriantă Galicia, pe coasta Spaniei, vândute la preţul unui apartament de lux din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
cies islands, Ria of Vigo, Galicia, Spain
FOTO: Getty Images

Un agent imobiliar spaniol vrea să vândă 400 de sate din Galicia, o regiune montană luxuriantă, de o frumuseţe desăvârşită. Preţul de vânzare al unui sat întreg din această zonă costă în jur de 280.000 de dolari, cam cât un apartament de lux din Bucureşti.

Agentul imobiliar a vorbit despre această provocare într-un interviu pentru revista Fortune.

 "Este nevoie de un an doar pentru a obține documentele necesare vânzării", a declarat Mark Adkinson, în vârstă de 67 de ani. El a dezvăluit că este în derulare vânzarea unui sat în care 24 de persoane au terenuri întinse.

Mark Adkinson, originar din Manchester, Anglia, a intrat în afaceri imobiliare acum 15 ani după renovarea propriei case sale din Lugo și a intuit că pe această piaţă este nevoie de agenţi imobiliari vorbitori de limbă engleză.

A vândut până acum trei sate spaniole şi spune că lucrează în prezent la vânzarea a încă cinci: "În urmă cu trei luni, am vândut un sat cu şase case şi opt hectare de teren, împreună cu o casă cu două căi de acces privat spre plajă”, a povestit Mark Adkinson. "Toate cele opt hectare erau deţinute de un bărbat în vârstă de 84 de ani. A fost visul lui să readucă satul la viaţă, dar nu a reuşit."

Satul respectiv a fost cumpărat de un cuplu din Anglia.

Mark Adkinson spune că preţul de vânzare pentru un sat din Galicia porneşte de la puţin peste 280.000 de dolari.

Situat pe coasta atlantică a Spaniei, la nord de Portugalia, Galicia este o regiune montană luxuriantă, cu păduri de stejar, castan, eucalipt și pini, departe de plajele turistice din coasta mediteraneană a Spaniei. Adkinson numeşte această regiune a cărei economie se bazează mai ales pe pescuit şi agricultură, drept "Spania necunoscută".

Ca multe regiuni din Spania, mare parte din populaţia de aici a emigrat în America Latină între 1850 şi 1950, ca parte a unui exod format din 3,5 milioane de spanioli care au traversat Atlanticul pentru a-şi găsi un loc de muncă în fabricile din Argentina, Cuba sau Uruguay. Emigraţia a continuat, astfel că generaţiile tinere spaniole părăsesc Spania rurală pentru marile oraşe spaniole, cât şi pentru alte state europene. Rata şomajului în rândul tinerilor de sub 25 de ani a ajuns atfel la 34.97%. În acelaşi timp, Spania are a doua cea mai scăzută rată a fertilităţii din UE, cu 1,31 de copii născuţi în medie de o femeie.

"Mulți dintre cei care au plecat la începutul secolului al XX-lea nu s-au înregistrat niciodată în ambasadele din America de Sud, dar nepoții lor au acum naționalitate spaniolă și s-ar putea întoarce și își vor susține partea din casă", spune Adkinson. Toți proprietarii de terenuri și locuințe trebuie să fie de acord pentru a vinde un sat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri