Serbia. Un poștaș aduce scrisorile, face piața și organizează excursii pe banii lui

Data publicării:
postas

Atunci când a fost numit poştaş al unei mici localităţi din sudul Serbiei, Filip Filipovici şi-a dat seama că nu va fi o slujbă obişnuită. Satul respectiv nu are electricitate şi apă curentă, iar în multe case, familii de cinci sau şase membri locuiesc într-o singură cameră.

„Livrând scrisori şi făcând slujba care-mi place, am văzut condiţiile în care trăiesc aceşti oameni. Nu am putut închide ochii la această situaţie, am încercat şi încă încerc să-i ajut, în special pe copii”, povestește Filip Filipovic, poştaş.

Mai exact, Filip face cumpărături pentru sătenii cărora le e imposibil să ajungă în cel mai apropiat oraş. În plus, din propriii bani le-a cumpărat celor şase elevi din sat rechizite şcolare şi le-a construit un teren de joacă în curtea unităţii de învăţământ.

Nu ştiu ce m-aş face fără el. Autobuzul circulă doar o dată pe zi, putem merge în oraş, dar nu avem cu ce să ne mai întoarcem. E un singur magazin în sat, dar e închis”, a afirmat Stanisa Vukadinovic, localnic.

„Ne-a construit câteva leagăne şi un tobogan. Când am văzut asta, i-am spus că e cel mai bun poştaş din lume”, a spus Aleksander, elev.

Cuvintele îi aparţin unui copil care merge în fiecare zi 16 kilometri pe jos, pentru a ajunge la şcoală. Pentru prima oară, cei şase elevi au ieşit în această vară din sat şi au vizitat un oraş din centrul Serbiei. Totul pe chetuiala lui Filip, care, aşa cum îi place să spună, i-a scos pentru câteva ore din secolul al 19-lea şi le-a făcut cunoştinţă cu secolul 21.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri