Serviciile secrete poloneze anunţă arestarea unui cetățean ucrainean pe care-l acuză că lucra pentru spionajul rus și pregătea sabotaje

Data publicării:
barbat cu catuse la maini
Serviciile secrete poloneze anunţă arestarea unui cetățean ucrainean pe care-l acuză că lucra pentru spionajul rus și pregătea sabotaje. Foto: GettyImages

Serviciile secrete poloneze au anunţat, joi, că au arestat un cetăţean ucrainean pe care-l acuză că lucra pentru serviciile ruse de informaţii, relatează AFP.

Bărbatul „acţiona în cadrul unui grup infracţional organizat, la ordinul serviciilor ruse de informaţii”, şi este acuzat că „pregătea acţiuni de diversiune şi de sabotaj”, anunţă într-un comunicat serviciile poloneze.

El a fost reţinut la data de 31 ianuarie în timp ce „se pregătea să incendieze clădiri în oraşul Wroclaw (sud-vestul Poloniei), în apropierea unor elemente de infrastructură de importanţă strategică”, precizează Varşovia.

El riscă până la 12 ani de închisoare.

Serviciile speciale poloneze nu au precizat vârsta ucraineanului, notează AFP, citată de News.ro.

În 2023, 16 străini din ţări „de dincolo de frontierele de est” au fost acuzaţi în Polonia de spionaj, pregătirea unor acţiuni de sabotaj şi colectare de informaţii în favoarea Rusiei cu privire la tranzitul armamentului către Ucraina.

Polonia, un aliat fidel al Kievului, este una dintre principalele ţări tranzitate de armament şi muniţie care sunt livrate Ucrainei de către Occident.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri