Sesena, orașul-fantomă de lângă Madrid

Data publicării:
spania

Imagine ireală într-un oraş aproape pustiu. Deşi în blocuri nu locuieşte nimeni, strada este curăţată zilnic. Zona rezidenţială din Sesena este un adevărat oraş la cheie. Străzi perfect aliniate, parcuri şi lac de agrement, locuri de joacă pentru copii, lipsesc însă locatarii.

Deşi zilnic, în Spania, mai bine de 500 de familii sunt evacuate zilnic pentru că nu îşi mai pot plăti creditele către bănci sau chiriile către primării, există milioane de apartamente nefolosite. Doar într-unul dintre complexele rezidenţiale din Sesena există nu mai puţin de 10.000 de apartamente la cheie, nefolosite.

Cândva anunţat că un ambiţios proiect imobiliar, noul oraş Sesena s-a dovedit a fi doar o himeră. Plasarea într-un câmp deschis, fără vreun tren care să facă legătură cu Madridul, a transformat Sesena într-un coşmar pentru cei care au muşcat ofertele atractive şi au achiziţionat apartamente în acest loc.

Apartamentele aparţin acum băncilor, care au creditat constructorul cu miliarde de euro. Încet încet, acestea se transforma în pierderi pentru instituţiile financiare, în timp ce puţini tineri îşi permit să îşi cumpere o casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri