Statele Unite deschid o bază militară pentru operaţiuni speciale în Albania

Data actualizării: Data publicării:
Militari americani pe un aeroport.
Militari americani. Foto: GettyImages

Statele Unite vor deschide un centru de comandă al forţelor militare pentru operaţiuni speciale pe teritoriul Albaniei, a anunţat joi premierul albanez, Edi Rama, citat de agenţia Reuters.

Comandamentul pentru Europa al Forţelor SUA pentru Operaţiuni Speciale (SOCEUR) a comunicat că în Albania va fi deschis un centru militar de avangardă, cu prezenţa trupelor prin rotaţie. SOCEUR a precizat că noul centru militar va contribui la intensificarea coordonării cu armata albaneză şi va fi un punct important pentru infrastructura militară din Balcani, oferind mai multă flexibilitate logistică, mai notează sursa citată de Mediafax.

„Este o veste fantastică, o expresie a credibilităţii foarte mari şi a cooperării foarte strânse”, a declarat premierul Albaniei, Edi Rama.

Nu este clar ce rol va avea această bază militară americană din Albania, naţiune membră a Alianţei Nord-Atlantice din 2009. Comandamentul pentru Europa al Forţelor SUA pentru Operaţiuni Speciale (SOCEUR) are rolul de „a reacţiona rapid la ameninţări emergente şi, în caz de necesitate, de a învinge agresiuni” împreună cu aliaţii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri