Trei bărbaţi, arestaţi pentru că au atacat cu acid un băiat de 3 ani

Data publicării:
180722115513-01-acid-incident-uk-0722-exlarge-169
Foto: CNN

Poliţia britanică a arestat luni trei bărbaţi bănuiţi de implicare într-un atac cu acid asupra unui băiat în vârstă de 3 ani, în oraşul Worcester din partea centrală a Angliei, transmite Agerpres.

180722115513-01-acid-incident-uk-0722-exlarge-169
Foto: CNN

Băiatul a fost spitalizat cu arsuri grave la o mână şi la faţă, după incidentul produs la magazinul Home Bargains din Worcester.

Poliţia afirmă că arestarea celor trei bărbaţi - ce au vârste de 22, 25 şi 26 de ani - a fost făcută sub bănuiala de conspiraţie pentru comiterea de vătămare fizică gravă.

Recent, guvernul britanic a introdus un nou proiect de lege care prevede interzicerea vânzării de substanţe corozive persoanelor sub 18 ani şi scoaterea în afara legii a deţinerii de astfel de substanţe în public fără un motiv clar.

Pe plan mondial, trei sferturi dintre atacurile cu acid vizează fete şi femei, autorii fiind frecvent parteneri sau pretendenţi geloşi. Situaţia este diferită în cazul Marii Britanii, unde atacurile cu acid sunt asociate cu jafurile şi violenţele între bande la Londra, iar în afara capitalei numărul femeilor reprezintă puţin peste jumătate dintre victime.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri