Turcia a autorizat construirea unei biserici

Data publicării:
mozaic maica domnului turcia

Anunţul a fost făcut de guvernul islamo-conservator de la Ankara.

Lăcaşul de cult va fi ridicat într-un cartier al Istanbulului pentru minoritatea creştină de aici. Totul, în condiţiile în care ortodocşii şi catolicii cad deseori victime atacurilor în această ţară, predominant musulmană.

Anunţul construirii bisericii vine în contextul în care Turcia, care speră să se alăture Uniunii Europene, a extins drepturile minorităţilor religioase şi a restaurat biserici, mănăstiri şi sinagogi.

Biserica urmează să fie construită în cartierul Yesilköy, pe malul Mării Marmara, pe un teren oferit de municipalitate, a precizat oficialul. Construcţia, lansată în lunile următoare, va fi finanţată de o fundaţie ce apără drepturile siriacilor (ortodocşi şi catolici) care trăiesc majoritatea în sud-estul Turciei şi al căror număr este estimat la aproximativ 20.000.

Yesilköy, situat pe malul european al Istanbulului şi cunoscut europenilor sub numele său vechi de San Stefano, adăposteşte deja trei biserici: armeană gregoriană, greacă ortodoxă şi catolică.

Papa Francisc a efectuat o vizită în Turcia la sfârşitul lunii noiembrie, în timpul căreia s-a arătat îngrijorat de situaţia dificilă a creştinilor din Orient, ameninţaţi de islamiştii din Irak şi Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri