Turiști agresați și forțați să plătească în Roma, după ce făceau „selfie-uri imperiale” alături de bărbați costumați în gladiatori

Data publicării:
turisti colosseum
Turiști agresați și forțați să plătească în Roma, după ce făceau „selfie-uri imperiale” alături de bărbați costumați în gladiatori. Foto: Profimedia

Trei italieni au fost arestați la Roma sub acuzația de șantaj. Bărbații s-ar fi îmbrăcat în costume de gladiatori și centurioni și ar cerut bani de la turiști pentru așa numite „selfie-uri imperiale”, pe care le-au cerut turiștilor să le facă, scrie CNN. Mai mulți turiști s-au plâns că au fost agresați și obligați să dea bani.

Poliția din Roma a anunțat pe pagina de Facebook că în lunile august și septembrie au primit „mai multe plângeri de la turiști străini cărora li s-au extorcat până la 500 de euro”.

„Modul de operare era identic”, au declarat polițiștii. Bărbații îmbrăcați în costume de gladiatori sau soldați și-ar fi invitat victimele să facă un „selfie imperial” cu ei în fața Colosseumului, iar apoi ar fi cerut bani. Uneori se recurgea la „violență și amenințări”.

Unui turist italian i s-au cerut 40 de euro, iar când a refuzat, doi dintre suspecți l-au înconjurat, l-au amenințat că îl vor bate și i-ar fi extorcat 150 de euro.

Când un turist irlandez a refuzat să plătească, spunând că nu are bani, ar fi fost condus la un bancomat din apropiere, unde a fost bruscat, a declarat poliția. Victima a retras 200 de euro și a dat banii celor trei, însă aceștia au cerut mai mult și l-au forțat să mai scoată 50 de euro.

Poliția i-a identificat pe cei trei bărbați. Doi au fost plasați în arest la domiciliu, iar unul a fost reținut.

Falșii gladiatori din Roma reprezintă o problemă veche, iar mulți turiști se fotografiază alături de ei fără să știe că vor fi taxați.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri