VIDEO. Filmul atacului terorist de la Paris

Data publicării:
virtual

12:30, ora României. La Paris se dezlănţuie iadul. E momentul în care doi bărbaţi în combinezoane negre de luptă şi înarmaţi cu arme de asalt Kalaşnikov au intrat în sediul săptămânalului "Charlie Hebdo".

Momentul intrării teroriştilor în clădire a coincis cu începerea şedinţei de sumar. Câteva secunde mai târziu, începea măcelul. Nu mai puţin de 8 jurnalişti au fost seceraţi pe loc. Printre ei, şi cei patru caricaturişti ai publicaţiei, nume grele în domeniul desenului satiric. Unul dintre ei, directorul Stéphane Charbonnier.

Tot atacul a durat doar cinci minute. După carnagiul din redacţie, atacatorii au fugit din clădire. Când au ajuns în stradă, au dechis focul asupra primilor poliţişti ajunşi la faţa locului.

Teroriştii şi-au continuat apoi drumul la volanul unei maşini negre. Au mers, însă doar câteva sute de metri.

„A avut loc un al treilea schimb de focuri cu o patrulă de poliţie, în timpul căruia unul dintre poliţişti a fost lovit de gloanţe, apoi ucis cu sânge rece”, spune procurorul Jean Molins.

Momentul crimei a fost filmat, dar Digi24 a ales să nu difuzeze aceste imagini de o cruzime inimaginabilă.

Câteva zeci de minute mai târziu, teroriştii au abandonat maşina şi s-au urcat în alt autoturism, cu care au dispărut. Imediat după atac, autorităţile franceze au declanşat nivelul maxim de alertă teroristă pentru Paris şi împrejurimile oraşului.

A început o adevărată vânătoare a atacatorilor. 3.000 de poliţişti şi alte forţe de ordine îi caută pe cei trei.

Experţii militari spun că ceea ce atrage atenția în cazul atentatului de la Charlie Hebdo sunt calmul, hotărârea și eficiența atacatorilor. Cei trei au urmat, probabil, un antrenament de tip militar, iar atacul a fost pregătit minuțios, susţin aceiaşi analişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri